SBM Methode

De daytrade methode die staat voor: Portfolio opbouw, emotie controle en chart kennis

Ja! ik wil deze volgen


Waar staat SBM voor

SBM trade methode is ontwikkeld door Financieel Blij. De SBM methode zorgt er voor dat je stabiel een portfolio kan opbouwen, je emotie's onder controle leert houden tijdens het traden en zorgt voor veel chart kennis. Door te traden volgens de SBM methode leer je goed te kijken naar de chart, de indicatoren kennen en je leert volgen wat de chart gaat doen.
SBM staat voor: Stochastic, Bollinger Bands en Moving Average. Dit zijn de indicatoren die je gebruikt bij het traden volgens SBM.

Testresultaten van de SBM methode

Als een nieuwe methode ontwikkeld wordt dan wil je deze door en door testen. Je komt tot de ontdekking dat een bepaalde manier van traden op indicatoren leidt tot mooie trade resultaten. Maar je wilt natuurlijk weten of dit altijd werkt en of dit niet maar zo "toeval" is dat je resultaat haalt uit deze methode.  

Met een paar mensen zijn wij dus aan de slag gegaan om te kijken of het resultaat bij ons allemaal zo goed uitpakt. Na een aantal weken van traden volgens deze methode zijn we erg enthousiast geworden over de resultaten. Maar goed zou het ook voor iedereen werken en wat is het resultaat na 1000 trades? Is de methode makkelijk over te brengen of lopen we nog tegen enkele uitdagingen aan?

Eind September 2022 is een groep met test traders samengesteld en een korte clinic gegeven over de SBM methode. Het doel van deze test groep is om 1000 trades doen traden en terugkoppelen waar je tegenaan loopt.

Inmiddels eind Oktober zijn de 1000 trades behaald en hebben wij een mooi resultaat.

Alhoewel het een daytrade methode is wil het niet zeggen dat je de hele dag gedurende de trade bezig bent met de trade. Je stapt in een trade. Bepaalt je verkoopprijs en plaatst de order. Als de prijs blijft dalen wacht je weer op een instapmelding (Sienscan is daarbij echt een uitkomst) en plaats je mogelijk een bijkoop. Na deze bijkoop pas je de verkooporders aan en plaats je een OCO. Laat de trade uitlopen tot een verkoop.

Resultaten op een rijtje

1000 + trades gedaan
Aantal winst trades 958. Aantal verlies trades 42
Gemiddelde tijd van een trade 28,5 minuten
IP/h van 28,3%
PP/H van 1,29

Voordelen van SBM Methode

Stabiele opbouw portfolio

Groei portfolio is hoger inkomen

Emotie onder controle

Emotie en traden gaat niet samen

Tijd voor andere dingen

Trade vergt geen contante aandacht

Scanner meldingen via Sienscan

Niet noodzakelijk maar wel ideaal

Vergroot je kennis

Je leert een chart lezen

Indicatoren gebruik

Je leert indicatoren optimaal kennen

Investeren in kennis is investeren in jezelf

Investering in de SBM methode kan je snel weer terug verdienen


Voorbeeld trade 1


Voorbeeld trade 2


voorbeeld trade 3


Voorbeeld trade 4


Voorbeeld trade 5


Voorbeeld trade 6

Klaar voor SBM?

Ja ik ben er klaar voor!


Wat mensen zeggen over ons product

Dit geeft rust!
Als je je houdt aan de afspraken mbt aankoop / bijkoop en verkoop zijn bijna alle trades winstgevend geweest.
Ik heb soms mijn verlies genomen maar dat lag niet aan de strategie maar aan mijn eigen vertrouwen in de chart, achteraf had ook deze winstgevend. Vertrouwen en geen emotie in de trade is het belangrijkste wat je moet hebben. Zorg ervoor dat je met een klein bedrag begint zodat er geen emotie bij komt kijken, als je deze methode beheerst kan je aan grotere bedragen denken.

Het doen van geen jojo’s heb ik als zeer fijn ervaren, dit geeft zoveel rust
Johan
De strategie gaf me al snel meer rust.

Mijn win-rate van de STOBB-methode was prima in orde (97%), maar de verliestrades snoepten veel van mijn winst weg. Ik stapte niet meer in met 50-50 maar met 25-25-50 en dus had ik veel meer trades nodig om aan mijn procent te komen. De grote verliestrades veranderden echter niet. Zuur dus.

Vervolgens werd ik uitgenodigd om de SBM-methode te testen.

De voorwaarden voor instappen in een trade zijn behoorlijk zwart-wit. En dat bevalt mij goed. Omdat de strategie er vanuit gaat dat je op een dip koopt (en daardoor jojo’n niet meer nodig is) zijn er veel minder meldingen. Daar lag wel een leerpunt voor mij. Omdat je graag wilt, had ik de neiging om iets minder secuur om te gaan met de voorwaarden zodat ik in een trade kon stappen. Zelfs dat werd niet echt afgestraft door de strategie, behalve dan dat ik daardoor langer in een trade zat.

De strategie gaf me al snel meer rust. Je stapt in, evt een bijkoop en dat is het. Geen jojo’n meer waarbij je heel geconcentreerd bezig moet zijn en waarbij ik in de verleiding kwam af te wijken van de strategie. Ik kan nu ook tussendoor wat andere dingen doen. Het gaf me ook dusdanig vertrouwen dat ik geen SL gebruik behalve als ik weg moet.

Omdat het meer rust geeft, kost het me veel minder energie en zet ik rustig ’s avonds de laptop aan terwijl ik tv kijk.

Na 75 trades had ik 2 trades met verlies, en dat was door eigen schuld.

Mijn leerpunt zit nog in het afkappen van trades die te lang duren. Maar er moet wat te leren blijven nietwaar ;-)

Ik vind het een plezierige strategie en kijk al uit naar de bullmarkt. Ik ben benieuwd hoe het dan gaat met deze strategie.

Crypto Lady
Een taal leer je ook niet uit een boekje?
Ik ben CryptoGranny, 71 jaar en begon twee jaar geleden met crypto. Ik volgde via YouTube vele cursussen maar het lukte me niet erg om winstgevend te traden. In maart 2022 sloot ik mij bij Helga Tijdeman aan en begon met de STOBB methode. Daar kon ik best goed mee traden, enkel was er zoveel waar ik op moest letten, dat het wel eens mis ging. Tot de SBM methode werd gelanceerd.  Die is zoveel eenvoudiger en winstgevender dat ik geen andere strategie meer wil. Dit is het voor mij. Ik had er een Sienscan abonnement bij aangeschaft en via financieel blij kreeg ik in die scanner nu de built-in meldingen waar ik mijn trades mee doe. Alle meldingen zijn goed. En het winstpercentage is grandioos! Hier hoef je geen genie voor te zijn. In een live clinic werd alles uitgelegd en voor vragen was er ook nog ondersteuning. Dit was wat ik nodig had. Laten zien hoe het moet. Een buitenlandse taal spreken leer je toch ook niet via Google of uit een boekje? En er is ook een leuke besloten SBM groep op discord waar je met vragen of voor advies terecht kunt. Ik wou dat ik dit twee jaar eerder had ontdekt!

Cryptogranny

SBM methode is eigendom van Financieel Blij

De SBM methode is ontwikkeld binnen Financieel Blij. Eigendom van de naam SBM Methode is dan ook van Financieel Blij.  De SBM Methode staat op naam van H Tijdeman eigenaar van Financieel Blij onderdeel van Hela Ecom

Veelgestelde vragen

Kan ik direct starten met SBM na het volgen van de cursus

Je kan direct starten met de SBM methode na het volgen van een cursus. Echter leert de praktijk dat je pas daarna echt door gaat krijgen hoe de SBM methode te werk gaat. Daarom kan je altijd om tips en feedback vragen in onze Discord groep. In onze Discord groep zitten al ervaren SBM traders die zoveel mogelijk van jou vragen kunnen beantwoorden en eventueel jouw trade kunnen analyseren.


Hoe snel kan ik mijn investering terug verdienen

Dit is voor ons natuurlijk moeilijk te zeggen. Dat ligt helemaal aan het budget waar jij mee trade. Ons advies is wel om met een laag budget te starten zodat je dit echt als leer geld kan gaan gebruiken. Ook heeft het natuurlijk te maken met de tijd die je er in steekt. Iemand die dagelijks 1 a 2 % bij elkaar trade kan met 2 maanden al verdubbelen in budget. Dat is natuurlijk anders dan iemand die maar 2 x per week kan gaan traden.

Als ik extra hulp nodig heb, kan ik die dan ook krijgen?

Ondersteuning in Discord

In onze Discord groep hebben we een tradingskanaal. In dit kanaal kan je alle vragen stellen waar je tijdens het traden met de SBM methode tegen aan loopt. Hier kan je dus je ondersteuning vinden.


Krijg ik direct toegang tot de cursus?

Als je een cursus aanschaft bij Financieel Blij dan krijg je direct toegang tot de Blije Academie. Dit is onze leeromgeving. Hooguit 5 minuten na de betaling krijg je toegang. Hier heb je dus altijd toegang tot je cursus zo kan jij ze keer op keer weer nakijken tot je de methode kan dromen.


Kan ik ook via mijn scanner SBM meldingen ontvangen?

Gebruikers van Sienscan advanced kunnen bij Sienscan een ad don aanschaffen voor de SBM methode. Deze geeft instapmeldingen aan zodat je tijd kan besparen bij het zoeken naar instapmomenten tijdens het traden.

Maak de SBM Methode je eigen!

Ja ik Meld mij aan
€ 37,-

Video cursus SBM Methode 

Direct toegang tot de video cursus in de Blije Academie.