Hardware wallets

Bij hardware wallets sla je je cryptocurrency gegevens op een externe opslag. Met een USB-kabel kan je deze opslag aansluiten aan je computer, maar komt de opslag zelf niet in verbinding met het internet. Hierdoor is je wallet beschermd voor virussen en cyberaanvallen.

Hoe werkt een hardware wallet?

Zoals bij alle soorten wallet sla je je cryptocurrency niet op op je externe opslag. Dit blijft zoals altijd op de blockchain. Je hardware wallet bevat je persoonlijke sleutels en adressen die je toegang verlenen tot je crypto.

Met hardware wallets wordt niet bedoeld dat je je gegevens opslaat op een USB-stick of een externe harde schijf. Het zijn apparaatjes die specifiek ontworpen zijn voor het gebruik bij cryptocurrency.

Een hardware wallet is offline. Hierdoor versterk je je immuniteit voor cyberaanvallen.

Als je een transactie doet met je cryptocurrency heb je je hardware wallet nodig om deze te ondertekenen. Als iemand bij je wallet wil komen zou hij of zij dus fysiek jouw wallet in handen moeten hebben.

Om de hardware wallet aan te zetten heb je een persoonlijke pin nodig. Dus zelfs als je je wallet kwijtraakt, is je cryptocurrency beschermd.

Een ander voordeel is dat je je transacties goed- en af kan keuren op je apparaat. Het is dus niet nodig om online in te loggen.

Zijn hardware wallets veilig?

Hardware wallets worden als een veilige optie gezien bij het maken van cryptocurrency transacties. 

Ze bevatten twee chips: 

  1. Een chip die je gegevens bewaart en altijd offline is.
  2. Een chip die verbinding kan maken met het internet om transacties te tonen.

Hiermee wordt gegarandeerd dat jouw data nooit door online hackers gestolen kan worden.

De meeste virussen zijn ontworpen om software aan te vallen. Hardware wallets zijn daarom een goede optie als je dit wilt voorkomen.

De persoonlijke pin is een andere manier om de veiligheid van je gegevens te garanderen. Je pincode wordt versleuteld bij gebruik, waardoor alleen jij toegang hebt tot de wallet. Als de pincode te vaak incorrect wordt ingevoerd, zal de wallet automatisch gereset worden. 

Naast de pincode wordt gebruikgemaakt van 2-factor autorisatie. Je moet dus meerdere malen bevestigen dat jij het zelf bent die bij je gegevens komt. 

Wat voor hardware wallets zijn er?

Hier staan enkele goed beoordeelde hardware wallets op een rijtje:

Ledger

Ledger is de meest populaire wallet op het moment. Het heeft goede beveiliging en is te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden in cryptocurrency.

Trezor

Trezor heeft in het verleden problemen gehad met beveiliging, maar heeft zich herpakt met nieuwe maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Trezor is zeer gebruikersvriendelijk en dus goed voor beginners.

Safepal

Safepal ziet er bijna uit als een smartphone, en heeft veel opties om direct op je apparaat taken uit te voeren.

Je kan met de Safepal-app ook QR-codes gebruiken, zodat je niet bij elke taak je hardware wallet hoeft in te schakelen.

Doe altijd goed je eigen research om erachter te komen welke soort wallet iets voor jou is.


Reactie plaatsen