Het mijnen van crypto

Het mijnen van crypto

Bij het woord mijnen denk je vast niet meteen aan crypto. Toch zou dat eigenlijk wel moeten. Veel mensen hebben de link tussen mijnen en crypto nog niet gelegd. Het verband tussen de twee woorden is er wel degelijk. Hoe gaat dat mijnen bij crypto dan precies in zijn werk? Dat ontdek je in dit artikel.

Wat is het mijnen van crypto?

Het mijnen bij crypto klinkt misschien eerst wat ingewikkeld. Het is het valideren van transacties op de blockchain door een computer. Vroeger was het mogelijk om met een oude computer bezig te gaan met het mijnen van crypto. Tegenwoordig is dat wel heel anders. Er is namelijk veel meer kracht nodig om het op een goede manier uit te kunnen voeren. Dat zorgt ervoor dat je een sterke computer nodig hebt die dit allemaal aan kan. Als dat zo is, dan kan je verder gaan kijken.

Kan je iedere coin mijnen?

Je zult nu vast denken dat het mogelijk is om iedere crypto variant te mijnen. Dat is echter niet waar. Het is afhankelijk van het algoritme dat gebruikt wordt of er gemijnd kan worden. Voorbeelden van coins die je kan mijnen zijn bijvoorbeeld Bitcoin en Litecoin. Er zijn echter veel coins die kiezen voor een algoritme waarbij mijnen niet mogelijk is. Het aantal groeit ook, hoewel er uiteraard ook coins zijn die de overstap andersom maken.

De juiste software

Het mijnen van crypto is nog niet zo makkelijk. Crypto mijnen vergt namelijk een bepaald soort software. Soms is software makkelijk te begrijpen, maar in dit geval is dat absoluut niet zo. Je zult dus genoeg technische kennis moeten hebben om te snappen waar je mee bezig bent. Heb je geen technische kennis? Dan kan het voor jou erg lastig worden om deze software te begrijpen.

Hoeveel levert het crypto mijnen op?

Misschien wel de belangrijkste vraag die je hebt is wat het allemaal op kan leveren. Je geld investeren in crypto doen we namelijk allemaal om geld te verdienen. We kopen de crypto in de hoop dat deze meer waard wordt, zodat we de crypto voor meer geld kunnen verkopen. Het is sterk afhankelijk van welke crypto je wilt mijnen hoeveel je ermee kunt verdienen. Je moet ook de kosten in je achterhoofd houden. Het vergt namelijk enorm veel energie voor je computer om het allemaal bij te kunnen houden. Als je het doet op een sterke laptop, dan moet je deze dus met enig regelmaat aan de lader leggen. Dat kost dan weer allemaal stroom. In de meeste gevallen zal het echter wel zo zijn dat je geld verdient aan het mijnen van crypto.

Hoe kan ik het opslaan?

Het opslaan van je crypto gaat bij het mijnen precies op dezelfde manier als normaal. Om je crypto op te kunnen slaan moet je gebruikmaken van een wallet. Welke wallet je hiervoor gebruikt is natuurlijk volledig aan jezelf. Uiteraard is het belangrijk om de veiligheid hier wel goed bij in acht te nemen.

Reactie plaatsen