Software Wallets

Software wallets

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, maar wat is een software wallet precies en waar kun je het voor gebruiken?

Een software wallet gebruik je als virtuele portemonnee voor je crypto. Je kunt het zien als je online bankrekening, waarmee je crypto kunt ontvangen en verzenden. 

Dit artikel legt je snel uit wat een software wallet is.

Hoe werkt een software wallet?

Een software wallet is een programma dat je installeert op je computer. Daarna creëert het een map die de data van je crypto opslaat.

Dit betekent niet dat de crypto zelf op je computer opgeslagen staan - het gaat allemaal online. Je crypto staat zoals altijd in de blockchain.

Het voordeel van software wallets is wel dat je altijd direct op je eigen computer toegang hebt tot je crypto. Dit is met andere soorten crypto wallets niet altijd het geval.

Wat je software wallet ook doet, is adressen genereren die je kunt gebruiken bij het kopen en verkopen van crypto. Wil iemand je crypto sturen? Geef ze je online adres.

Je kunt zoveel adressen genereren als je wilt, waardoor niet iedereen dezelfde informatie over jouw wallet ontvangt en je beter beveiligd bent.

Zijn software wallets veilig?

Je moet altijd een software wallet kiezen waar je vertrouwen in hebt. Net zoals met de bank waar je je geldrekening bij hebt, moet je zeker weten dat het een legitiem bedrijf is dat je informatie niet zal stelen. Dan hebben ze namelijk toegang tot je crypto.

Gelukkig zijn er software wallets die veel gebruikers hebben en als betrouwbaar worden gezien.

Zorg dat je de software altijd direct downloadt van de website van de provider, niet via andere links. Dit is mogelijk onbetrouwbaar.

Je wallet beveiligen

Software wallets bieden aan je wachtwoord te versleutelen. Dit betekent dat je wachtwoord vrijwel onmogelijk te raden of kraken is, omdat het bestaat uit willekeurige cijfers en letters.

Daarnaast is het veilig om te kiezen om in te loggen in twee stappen. Dit is vaak al de norm bij software wallets, en met een goede reden. Als je inlogt bij je software word je doorverbonden naar een ander programma waarin je nogmaals moet aantonen dat je persoonlijk bij je gegevens wilt komen.

Mocht je computer gestolen worden, is het met deze beveiligingen bijna onmogelijk om bij je crypto te komen.

Back-up maken

Binnen de software heb je de mogelijkheid een back-up te maken van je data. Als er iets met je computer gebeurt, blijft je wallet hiermee veilig en toegankelijk.

Als je er helemaal zeker van wilt zijn kan je ook een back-up opslaan op een USB-stick of een externe harde schijf.

Soorten software wallets

Hier staan een paar van de best beoordeelde software wallets op een rijtje:

Coinbase wallet

Met meer dan 35 miljoen leden is Coinbase een van de grootste providers. Door de geweldige beveiliging heb je een garantie tegen hackers.

Exodus

Exodus staat bekend om de service. Medewerkers staan 24/7 paraat om je te helpen met problemen, en de app zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in crypto.

Gemini

Gemini is makkelijk te gebruiken en helpt je met het aanmaken van notificaties die je helpen op het beste moment te kopen en verkopen.


Doe altijd goed research naar welke provider het beste bij jou past!

Reactie plaatsen