Wat is een bitcoinadres

Alles wat je moet weten over een Bitcoinadres

Het handelen in crypto wordt steeds populairder. De laatste jaren is de populariteit flink gegroeid. Bovendien zijn mensen er ook steeds meer geld aan gaan verdienen. De Bitcoin is een van de crypto’s die vanaf het begin eigenlijk al redelijk populair zijn. Met de Bitcoin is inmiddels ook al van alles gebeurd. Het is ook niet voor niets dat zoveel mensen in de Bitcoin investeren. Als je gaat handelen in crypto, dan kom je waarschijnlijk wel wat termen tegen die je nog nooit eerder gehoord hebt. Zo kan dat ook het geval zijn bij Bitcoinadres. Wat dat precies is, en nog meer, ontdek je in dit artikel.

Wat is een Bitcoinadres?

Als je je geld op de bank wilt zetten, dan zet je het op je rekening. Iedereen heeft op die manier een eigen rekening, met een bijbehorend rekeningnummer. Een Bitcoinadres kan je zien als een soort rekeningnummer voor Bitcoin. Het enige verschil is dat het nu niet gaat om een rekening die je bij de bank hebt. Je kan zelf eenvoudig een Bitcoinadres aanmaken met behulp van een online wallet. De wallet hoeft niet ‘aan’ te zijn om de Bitcoin te kunnen ontvangen. Als je je saldo op wilt vragen of Bitcoin uit wilt geven, dan is het wel belangrijk dat dit zo is.

Hoe kom ik aan een Bitcoinadres?

Het krijgen van een Bitcoinadres kan op verschillende manieren. Je hebt dus ook nog keuze genoeg. Welke manier je gebruiken gaat is natuurlijk volledig aan jou. De manieren waarop je aan een Bitcoinadres kunt komen staan hieronder voor je op een rijtje. Zo kan je eenvoudig bepalen wat voor jou de beste of makkelijkste optie hiervoor is.

  • De makkelijkste manier is met behulp van een online wallet. Deze manier is echter niet het veiligst. Het valt dan ook niet aan te raden om het gedurende een lange periode te gebruiken. Als snelle, tijdelijke oplossing is het wel geschikt.
  • Apps voor op de smartphone kunnen ook gebruikt worden. Als je veel uitgaven doet met Bitcoin, dan zijn deze apps erg handig. Het valt aan te raden om het alleen te gebruiken voor kleine hoeveelheden. Hierbij moet je kijken naar hoeveel geld je maximaal contant bij je zou dragen in je portemonnee. Diezelfde waarde is het maximum wat je aan Bitcoin bij je moet hebben.
  • Wallet software voor op de computer is erg geschikt. Dit is een goede combinatie tussen gebruiksgemak en veiligheid. Let er wel goed op wat je installeert. Sommige wallets kunnen de computer namelijk erg zwaar belasten. Je computer moet dit dan wel aankunnen.
  • De veiligste manier is door je Bitcoin offline op te slaan op een hardware wallet. Dit is een opslag in de vorm van een USB-apparaat. Het nadeel hieraan is dan weer dat er een behoorlijk prijskaartje aan verbonden zit. Tegelijkertijd levert het je wel een erg veilige manier om je Bitcoin op te slaan, dus het is zeker de moeite waard om over na te denken.
Reactie plaatsen